Centrum voor voorschoolse tweetalige ontwikkeling “Rodnichok”

“Rodnichok” is de basis voor de voorbereiding van tweetalige kinderen voor de Russische school “Mozaika”. Het resultaat van vele jaren werk van de docenten van “Mozaika” was de verhuizing van “Rodnichok” in november 2013 naar een vaste locatie die uitsluitend bedoeld is voor deze voorschoolse ontwikkeling. De kinderen kunnen de hele dag in Rodnichok doorbrengen met afwisselende leersessies met spelletjes en wandelingen. Het centrum is gelegen in de rustige en groene omgeving van Amersfoort. De speeltuin is omheind en ingericht voor buitenspelen.

“Gnommiki” (1,5 – 2 jaar), ”Kapelki” (2-3 jaar) en “Kolobki” (3-4 jaar) peutergroepen voor vroege tweetalige ontwikkeling

Rodnichok biedt interessante creatieve lessen voor de ontwikkeling van spraak, motoriek, muziek en ritme. Onze docenten hebben veel programma’s ontwikkeld voor tweetalige kinderen, waar zelfs de gewone les verandert in een spannend spel vol fantasie! Alle lessen in deze groepen zijn gericht op de veelzijdige persoonlijkheid en taalontwikkeling van tweetalige kinderen, de vorming van hun creatieve vermogens en een goede gezonde levensstijl.

Middelste- en oudste kleutergroepen “Rosinki” (4-5 jaar) en “Solnetsniye lutsniki” (5-6 jaar) en  voorbereidende groep “Znaiki” (6-7 jaar)

Kinderen van 4 en 5 jaar oud starten met een vroege voorbereiding op de Russische basisschool. Kinderen van 5 tot 7 jaar oud krijgen een speciaal programma ter voorbereiding op de Russische basisschool. De dag van elk kind is gevuld met creativiteit, alle klassen vinden plaats in een comfortabele omgeving voor de kinderen. Lessen worden gehouden in de volgende gebieden:

● Coherente spraakontwikkeling en vocabulaire verrijking
● Ontwikkeling van fonemisch bewustzijn
● Alfabetisatietraining
● Lees- en schrijfvaardigheden
● Rekenvaardigheden
● Kennismaking met de wereld om je heen
● Articulatorische oefeningen en logopedische spellen
● Muzikale- en ritmische activiteit
● Recreatieve fysieke training
● Buitenspelen
● Verschillende vormen van theatrale pedagogiek

Daarnaast zijn we van plan om op andere dagen extra mogelijkheden te creëren voor muzikale en fysieke ontwikkeling voor jonge kinderen: “Muziek op schoot”, “Muziek theater”, “Peutergym”, etc.

Na de lessen op zaterdag kunnen kinderen in de dansstudio dansles / choreografie krijgen. Binnenkort gaan we voor de allerkleinsten, extra mogelijkheden creëren voor muzikale en fysieke ontwikkeling (op werkdagen) : “Muziek met moeder”, “Muziektheater”, “Lichamelijke opvoeding voor kinderen”, enz.   

Adres:
Engweg 3, 3828 CJ Hoogland
Tel: 033-3690579
school@mozaika.n

Lestijden:

  • Groep “Gnommiki” (1,5-2 jaar) – Maandag  09.00 – 17.00u
  • Groep “Kapelki” (2-3 jaar) – Woensdag 09.00 – 17.00u
  • Groep “Kolobki” (3-4 jaar) – Vrijdag 09.00 – 17.00u
  • Groep voor aanvullende spraakontwikkeling – Woensdag 15.00 – 18.00u
  • Groep “Rosinki” (4 – 5 jaar) – Zaterdag 9.40- 13.40u
  • Groep “Solnetsniye lutsniki” (5-6 jaar) – Zaterdag  9.40 – 13.40u
  • Voorbereidende groep “Znaiki” – Zaterdag 9.40 – 13.40u