Kamp “bij het kampvuur”

Project Internationaal Kinderkamp “Bij het kampvuur”

Het project begon in 2010. De impuls voor het project was de deelname van studenten en docenten van Mozaika aan verschillende internationale kampen. Sinds 2010 hebben we jaarlijks ons kamp in Nederland georganiseerd. Tijdens elk kamp verzamelen zich meer dan honderd kinderen uit Nederland, België, Litouwen, Rusland, Frankrijk, Denemarken. Wit-Rusland en andere landen rond ons kampvuur op een knusse plek in het noordoosten van Nederland. Een hecht team van 40 volwassenen bezorgt de kinderen een onvergetelijke vakantie met veel creativiteit en vriendschappen . Veel kinderen zijn al trouwe kampgangers geworden en komen elk jaar terug. De dagelijkse begeleiding van de kinderen is in handen van ervaren scout leiders, atleten en jonge leerkrachten. Zij worden bijgestaan door onze oudste klassers (17..18 jaar). Zo hebben we al een heel team van kampleider opgeleid.

Missie:

Onze missie is het verbeteren van de fysieke ontwikkeling, vrijetijdsbesteding, stimuleren en verbeteren van de Russische taal bij kinderen en jongeren, ontwikkelen creatieve vaardigheden, sociale vaardigheden en het verbinden van verschillende generaties.

Doelstellingen:

  • Kinderen lekker tot rust laten komen
  • Communicatie in het Russisch stimuleren, en kennis laten maken met de Russische cultuur, tradities en folklore
  • Activiteiten om het creatieve- en leiderschapspotentieel van kinderen te ontwikkelen
  • Vaardigheden verwerven om de zelfredzaamheid te vergroten
  • Ontwikkelen van artistieke, dans-, zang- en ander podium vaardigheden.
  • Vriendschappen tussen leeftijdsgenoten uit verschillende steden in Nederland en uit verschillende landen met als verbindende factor de Russische taal.

Leeftijd kinderen: 8-15 jaar
Aantal kinderen: 100 (beperkt)
De groepen bestaan uit 12 tot 15 personen. Elke groep heeft 1 leerkracht-opvoeder en 2 à 3 begeleiders.
Staf totaal: 40

Onderwijzend personeel: zeer ervaren docenten werken met de kinderen. Docenten van Russische scholen, jonge energieke mensen met ervaring in kinderkampen, recreatiecentra, organisatoren van internationale activiteiten, coaches, professionele choreografen, docenten zang en beeldende kunst. De hoofdbegeleider is een ervaren scout leider. Hij is een wereldkampioen in kampvuur maken, maar ook gewoon een charmante jongeman.

Eten: 5 gezonde maaltijden per dag (ontbijt, lunch, middagsnack, diner, tweede diner “voor de avond”), op onze eigen manier georganiseerd (géén friet en burgers).

Programma:

  • Natuurlijk de beste tradities uit onze kindertijd: standaard in het rooster, ochtend gymnastiek, “stille uren”, sport (vrolijke start), games, acteer contest, disco, kampvuur liederen met gitaar en natuurlijk respect voor elkaar.
  • Scoutingprogramma: Het grondgebied van het kamp is een eigen bos met een oppervlakte van 23 hectare. Onmogelijk om een ​​meer geschikte plaats voor allerlei bosavonturen te bedenken! Er zijn verschillende open plekken op het grondgebied, een oude mysterieuze “verlaten” schuur en boogschieten doelen, en natuurlijk een prachtig kampvuur, waar we elke dag met gitaren en een goed lied onze dag zullen eindigen. Traditionele verkenning spellen, tradities, liederen; bos onderzoek, oriëntatie op het terrein, overleven in het bos, huttenbouwen.
  • Creatieve ontwikkeling: masterclasses voor dans (moderne trends, volksdans), kennismaking met dansen en kostuums van de volkeren van Rusland; Workshops voor zang en muziekinstrumenten; Fine Arts Studio.
  • Sportmogelijkheden: we beschikken over een enorm sportveld voor allerlei wedstrijden, privébos en een speciaal uitgerust enorm kampvuur.

Initiator van het project: Centrum voor tweetalige kinderen “Mozaika”, Amersfoort
Algehele projectleider: Skiba E.Y.